Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Αρχηγός και στις... περικοπές


Οι άνθρωποι του Αρη είχαν αποφασίσει τη μείωση του μπάτζετ της ομάδας τους κατά 20%. Οπως είχε αποκαλύψει το «Goal», η συγκεκριμένη κίνηση δεν αφορούσε μόνο τις μεταγραφικές κινήσεις εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, αλλά και τα συμβόλαια των υψηλόμισθων ποδοσφαιριστών.

Μετά τον Νάτσο Γκαρσία και ο Σέρχιο Κόκε αποδέχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόταση της διοίκησης της ΠΑΕ για μείωση των ετήσιων απολαβών του κατά 20%. Το συμβόλαιο του αρχηγού των «κίτρινων», άλλωστε, είναι το πιο υψηλό στο ρόστερ, με τον Κόκε να εισπράττει περισσότερα από 800.000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Ισπανός επιθετικός αποδέχτηκε αμέσως, χωρίς δεύτερη κουβέντα, την πρόταση της διοίκησης, τονίζοντας ότι είναι απόλυτα σύμφωνος. Κάτι που δεν έγινε στην αντίστοιχη περίπτωση του Χαβιέρ Κάμπορα.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αντίστοιχη συμφωνία -για μείωση των ετήσιων αποδοχών του- υπάρχει και με τον Ντάρσι Νέτο, ο οποίος το προηγούμενο καλοκαίρι είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν οι «κίτρινοι» από τις συγκεκριμένες κινήσεις αγγίζουν μέχρι στιγμής τα 2.000.000 ευρώ.

Στον... αέρα ο Αντού

Αντίθετα, τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Φρέντι Αντού. Ο Αμερικανός μέσος είπε στους ανθρώπους του Αρη ότι θέλει να παραμείνει στην ομάδα τους και δέχτηκε την πρόταση που του έκαναν για να μειώσει τις απαιτήσεις του κατά 50% (από 400.000 ευρώ σε 200.000 ευρώ).

Ο Εκτορ Κούπερ, όμως, φαίνεται ότι δεν έχει ως πρώτη λύση για την αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής τον Αντού και εξετάζει τις περιπτώσεις ακόμα δυο ποδοσφαιριστών.

Ανάλογα με την εξέλιξη που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις με τους προαναφερθέντες παίκτες, ο Αργεντινός τεχνικός θα πάρει και την απόφασή του για την επέκταση ή όχι του δανεισμού του παίκτη της Μπενφίκα.

Πρόταση 400.000 ευρώ για Τζόνσον

Οι διοικούντες την ΠΑΕ Αρης κατέθεσαν νέα βελτιωμένη πρόταση στη Φούλαμ για την απόκτηση με μεταγραφή του Εντι Τζόνσον. Συγκεκριμένα, οι «κίτρινοι» προτείνουν ένα ποσό που αγγίζει τις 400.000 ευρώ στην αγγλική ομάδα, ενώ 250.000 ευρώ θα είναι οι ετήσιες απολαβές του ποδοσφαιριστή, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ακόμη πάντως κι αν οι άνθρωποι της Φούλαμ απαντήσουν αρνητικά στην πρόταση του Αρη, οι διοικούντες την ΠΑΕ αναμένεται να επανέλθουν για την επέκταση του δανεισμού του ποδοσφαιριστή, με τον Τζόνσον να είναι θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αποθεραπεία ο Κάλβο

Ο Τόνι Κάλβο δεν πήρε μέρος ούτε στην πρωινή προπόνηση, επειδή αισθάνεται ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα. Ο Ισπανός μέσος ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας και έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο, ενώ η συμμετοχή του στο σημερινό φιλικό παιχνίδι με τη Βάκερ Μπουργκχάουζεν θα αποφασιστεί σήμερα.

Η κατάσταση, πάντως, του Κάλβο δεν εμπνέει ανησυχία στους ανθρώπους του Αρη και αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να επιστρέψει στις προπονήσεις.

Πρώτο δείγμα με Μπουργκχάουζεν

Το πρώτο του φιλικό παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους (στην πόλη Tιέσεντορφ, 80 χιλιόμετρα από το Κιτσμπούχελ) θα δώσει σήμερα (25/6 στις 7 μ.μ ώρα Ελλάδας) ο Αρης με αντίπαλο τη γερμανική Βάκερ Μπουργκχάουζεν.

Ο Εκτορ Κούπερ θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του και το βαθμό στον οποίο έχουν αφομοιώσει όσα τους έδειξε τις τρεις πρώτες μέρες της παρουσίας τους στο Κιτσμπούχελ.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο Αργεντινός τεχνικός δεν μπορεί να βγάλει τα οριστικά του συμπεράσματα από το σημερινό παιχνίδι, γιατί το ρόστερ της ομάδας του δεν είναι ολοκληρωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου