Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Προκρίθηκε η ΑΕΚ!


Το γκολ του Τζιμπούρ στο 11' ήταν αρκετό για να νικήσει με 1-0 η ΑΕΚ την Νταντί Γ. στη Σκωτία και να προκριθεί στους ομίλους του Europa League εκτός κι αν... δεν κατέβει στη ρεβάνς. Ντεμπούτο για Ντιόπ.


Έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος της η ΑΕΚ δε δυσκολεύτηκε στη συνέχεια να ελέγξει πλήρως τον ρυθμό του παιχνιδιού. Οι Σκόκο και Λυμπερόπουλος βοηθούσαν αρκετά και αμυντικά, καθώς γύριζαν πίσω και έκοβαν μπάλες, ενώ ο Αργεντίνος με τον Τζιμπούρ είχε πολύ καλή συνεργασία, με αποτέλεσμα ο «τρομοκράτης» να απειλήσει τους Σκωτσέζους σε ακόμη μία περίπτωση, λίγα λεπτά μετά το 0-1. Η Ένωση διατηρούσε εύκολα όχι μόνο το προβάδισμα αλλά και τους αντιπάλους της μακριά από την περιοχή της, καθώς ο μόνος τρόπος για να πλησιάσουν προς τον Σάχα οι γηπεδούχοι ήταν οι… γιόμες. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής αλλά η ομάδα του Μπάγεβιτς δεν επεδίωξε να καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο –αν και θα μπορούσε- παρά μόνο να διατηρήσει το προβάδισμα. Και η αλήθεια είναι ότι δε συνάντησε καμία δυσκολία στο να το κάνει αυτό, με τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με την ΑΕΚ να έχει… ξεκούραστα το 1-0.

Με βάση την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου θα περίμενε κανείς ότι η Ένωση θα έμπαινε δυνατά στο δεύτερο για να πετύχει κι άλλο γκολ και να καθαρίσει τον αγώνα. Τελικά δεν έγινε αυτό καθώς οι παίκτες του Μπάγεβιτς οπισθοχώρησαν και έδωσαν χώρο στους Σκωτσέζους. Αυτό συντέλεσε στο να ζεσταθούν και οι οπαδοί της Νταντί, αλλά γρήγορα… ηρέμησαν ξανά. Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ ήταν ξανά η ομάδα που απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Λεονάρντο. Την πρώτη φορά με ένα σουτ και τη δεύτερη με κεφαλιά από καλή θέση μετά από πολύ ωραία σέντρα του Λαγού. Ήταν ξεκάθαρο ότι αν οι κιτρινόμαυροι –που σε αυτό το ματς αγωνίστηκαν με… γαλάζια- ανέβαζαν στροφές θα πετύχαιναν και δεύτερο γκολ και θα τελείωναν και την υπόθεση πρόκριση, αλλά ήταν επίσης φανερό και ότι οι Σκωτσέζοι έχουν περισσότερα επίσημα ματς στα πόδια τους. Έτσι, ήταν λογικό από ένα σημείο κι έπειτα να πιέζουν.

Όσο κι αν το πάλευαν, πάντως, δεν κατάφερναν ουσιαστικά να προβληματίσουν την ΑΕΚ, που όταν έπρεπε πάγωνε το παιχνίδι ενώ παράλληλα υπενθύμιζε στους γηπεδούχους ότι θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο την άμυνα τους. Ο Μπάγεβιτς, πάντως, αντιλήφθηκε ότι θα έπρεπε να φρεσκάρει την ομάδα του και το έκανε στο 71’, αντικαθιστώντας τον Λεονάρντο με τον Μπερνς. Η δεύτερη αλλαγή έγινε στο 82΄και ήταν το ντεμπούτο του Ντιόπ που πήρε τη θέση του Τζιμπούρ, με τον Μπάγεβιτς να κάνει σαφές ότι ο στόχος, πλέον, ήταν να κρατήσει η ΑΕΚ το 0-1. Στο επόμενο λεπτό, όμως, κινδύνεψε να δεχθεί την ισοφάριση από μια… κόντρα της μπάλας που έβγαλε τετ α τετ τον Ντέιλι, αλλά ευτυχώς αστόχησε. Στα τελευταία λεπτά ο Σέρβος τεχνικός έριξε στο ματς και τον Έντερ αντί του Σκόκο και η Ένωση κράτησε εύκολα το υπέρ της σκορ, ουσιαστικά εξασφαλίζοντας από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League!

MAN OF THE MATCH: Σπουδαία εμφάνιση από τον Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντίνος έφτιαξε το γκολ της ΑΕΚ αλλά η παρουσία του δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό καθώς ήταν ο παίκτης που έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Νταντί και προκάλεσε πολλά προβλήματα στους Σκωτσέζους.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:
Όλη η Νταντί. Έτσι όπως παρουσιάστηκε, δεν γινόταν να απειλήσει την ΑΕΚ και δεν φαίνεται ότι μπορεί να το κάνει και στην ρεβάνς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Στην φάση του γκολ, ο Τζιμπούρ έκανε την σωστή κίνηση και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, όπως οφείλει να κάνει κάθε επιθετικός. Πολλή δουλειά από τον Λυμπερόπουλο, που βοηθούσε και σητν οργάνωση αλλά κάλυπτε και τους χώρους πιέζοντας ψηλά.

Η ΓΚΑΦΑ: Θα μπορούσε να χρεωθεί στον προπονητή της Νταντί καθώς, παρότι η ομάδα του βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, άργησε πολύ να κάνει διορθωτικές κινήσεις οι οποίες εν τέλει δεν βοήθησαν.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:
Χωρίς προβλήματα ο Στραχόνζα που δεν είχε την δύσκολη φάση. Για το μόνο που ελέγχεται ο Κροάτης, είναι η αυστηρότητα σε κάποιες κάρτες παικτών της ΑΕΚ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σκορ πρόκρισης πήρε η ΑΕΚ, κυρίως όμως έδειξε πως δεν μπορεί να απειληθεί από αυτή την Νταντί. Στοιχειωδώς σοβαρή να είναι η ομάδα του Μπάγεβιτς, δεν θα έχει πρόβλημα. Η μόνη περίπτωση για να μην αποκλειστεί είναι αν για κάποιο λόγο δεν... κατέβει στην ρεβάνς.

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

90'+4'
Τέλος του αγώνα.

90'+2'
Δυνατό μακρινό σουτ του Ντιόπ, η μπάλα κατέληξε άουτ.

90'+2'
Κίτρινη κάρτα στον Κένεθ.

89'
Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Έντερ στη θέση του Σκόκο.

84'
Κίτρινη κάρτα στον Δέλλα.

83'
Απειλούν οι Σκωτσέζοι, με τον Ντέιλι να παίρνει την μπάλα μετά από... κόντρα σε πολύ καλή θέση, αλλά μόνος προς του Σάχα έστειλε την μπάλα άουτ.

82'
Αλλαγή για τη Νταντί Γ. Ο Κανταμαρτέρι στη θέση του Ρόμπερτσον.

82'
Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Ντιόπ στη θέση του Τζιμπούρ.

81'
Ωραία σέντρα του Σκόκο από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και έφυγε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

78'
Σουτ του Καφέ, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

75'
Μακρινό σουτ του Λυμπερόπουλου, μπλόκαρε ο Περνίς.

74'
Κίτρινη κάρτα στον Μάκο.

71'
Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Μπερνς στη θέση του Λεονάρντο.

62'
Σουτ του Γουότσον εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα.

57'
Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ωραία σέντρα του Λαγού από αριστερά, ο Λεονάρντο πήρε την κεφαλιά από καλή θέση αλλά μπλόκαρε ο Μπερνίς.

50'
Κίτρινη κάρτα στον Μπουαμπέν.

49'
Μακρινό σουτ του Λεονάρντο, ο Περνίς έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε με... δύο προσπάθειες.

46'
Αρχισε το β' μέρος.

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

45'+3'
Τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

41'
Κίτρινη κάρτα στον Λυμπερόπουλο.

31'
Κίτρινη κάρτα στον Σκόκο.

26'
Ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα η ΑΕΚ, που έχει και την ψυχολογία με το μέρος της μετά το γκολ του Τζιμπούρ.

18'
Κίτρινη κάρτα στον Κονγουέι.

14'
Αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Σκόκο πάσαρε στον Τζιμπούρ κι αυτός έκανε το σουτ, για να μπλοκάρει ο Περνίς.

11' Γκολ! 0-1 η ΑΕΚ!
Ο Λαγός πάσαρε στον Σκόκο που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και γύρισε ωραία για τον Τζιμπούρ, που με κοντινό πλασέ στο πίσω δοκάρι έστειλε την μπάλα στον ουρανό των δυχτύων.

9'
Γύρισμα του Λεονάρντο από δεξιά, ο Καφές δεν κατάφερε να πλασάρει όπως θα ήθελε από κοντά.

5'
Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τους Σκωτσέζους να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο.

1'
Αρχισε ο αγώνας.

Οι συνθέσεις
Νταντί Γ. (Πίτερ Χιούστον):
Περνίς, Ντίλον, Ντίξον, Κονγουέι, Ρόμπερτσον (82' Κανταμαρτέρι), Ντέιλι, Μπουαμπέν, Γκομίς, Κένεθ, Γουότσον, Γκουντγουίλι.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς):
Σάχα, Λαγός, Γιάχιτς, Δέλλας, Μανωλάς, Καφές, Μάκος, Σκόκο (89' Έντερ), Λεονάρντο (71' Μπερνς), Λυμπερόπουλος, Τζιμπούρ (82' Ντιόπ).

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΝΤΑΝΤΙ


* Με τις μπλε εμφανίσεις θα αγωνιστεί η ΑΕΚ.

* Η 11άδα της Νταντί Γιουνάιτεντ είναι η ακόλουθη: Περνίς, Ντίλον, Ντίξον, Κονγουέι, Ρόμπερτσον, Ντέιλι, Μπουαμπέν, Γκομίς, Κένεθ, Γουότσον, Γκουντγουίλι.

* Η 11άδα της ΑΕΚ είναι αυτή που ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ο Ντούσαν Μπάγεβιτς: Σάχα, Λαγός, Γιάχιτς, Δέλλας, Μανωλάς, Καφές, Μάκος, Σκόκο, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος, Τζιμπούρ.

* Οι Αργυρίου και Νταντόμο είναι οι δύο παίκτες που έμειναν τελικά εκτός αποστολής.

* Ο Σεμπάστιαν Σάχα ήταν ο πρώτος παίκτης της Ένωσης που βγήκε για ζέσταμα και αποθεώθηκε από τους φίλους της ομάδας.

* Από την εξέδρα των οπαδών της ΑΕΚ θα παρακολουθήσει το ματς και ο γραμματέας της Ερασιτεχνικής, Βασίλης Τόγελος, που ταξίδεψε από το Μάντσεστερ.

* Η μεγαλύτερη εφημερίδα της περιοχής, Daily Telegraph, αναφερόταν στο παιχνίδι έχοντας κάνει μοντάζ με τον... Αχιλλέα από την γνωστή ταινία, έχοντας βάλει τα κεφάλια των παικτών της Νταντί και έγραφε με μεγάλα γράμματα: «NO FEAR».

* Το πανό της ORIGINAL είναι αυτό που ξεχωρίζει στην εξέδρα των οπαδών της ΑΕΚ.

* Περίπου 1,5 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στις εξέδρες βρίσκονταν ελάχιστοι οπαδοί της Νταντί και περίπου 50 φίλοι της ΑΕΚ


πηγή : gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου