Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ψυχάρες με ασπρόμαυρα!


Με τον Κρέσιτς να είναι ο φύλακας άγγελος και παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 60' ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη επικρατώντας με 1-0 της Φενέρμπαχτσε στην καυτή Τούμπα. Απίστευτη ευκαιρία του Παπάζογλου στο 90' για να... κλειδώσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης έκανε την έκπληξη αφήνοντας εκτός 11αδας τον Σορλέν. Ο Μουσλίμοβιτς θα παίξει στην κορυφή, ο Σαλπιγγίδης δεξιά και αριστερά ο Βιερίνια. Όσον αφορά τους υόλοιπους ποδοσφαιριστές ο Κρέσιτς θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Μπουσαϊντί και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικοί αμυντικοί οι Κοντρερας και Μαλεζάς. Γκαρσία και Βιτόλο τα δύο αμυντικά χαφ και με εντολές να περιορίσουν τον Άλεξ. Στον άξονα θα παίξει ο Ιβιτς με σχήμα 4-2-3-1

Ο προπονητής της Φενερ Κοτσαμάν επέλεξε να ξεκινήσει με τους:

τερματοφύλακα τον Βολκάν, δεξιά ο Γκινούλ, αριστερά ο Σάντος, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λουγκάνο και Ιλχάν. Οι δύο αμυντικοί χαφ είναι οι Κριστιάν και Σελτσουκ, Στον άξονα ο Άλεξ στα πλάγια δεξιά ο Μεχμέτ Τοπούζ και αριστερά Τσανέρ Ερκίν, στην κορυφή της επίθεσης ο Σεμίχ με σύστημα 4-2-3-1.

Πρέσινγκ με το καλησπέρα

Πίεση από τα πρώτα λεπτά ζήτησε ο Παύλος Δερμιτζάκης και οι παίκτες του εφάρμοσαν κατά γράμμα τις εντολές του Έλληνα τεχνικού. Ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε από πολύ ψηλά τα μαρκαρίσματα με αποτέλεσμα οι παίκτες της Φενέρ να επιδοθούν σε διαδοχικά λάθη. Οι Γκαρσία κα Βιτόλο έτρεχαν διαρκώς μη αφήνοντας τον Άλεξ να κάνει το γνώριμό του παιχνίδι.

ΓΚΟΛ με τον συνήθη ύποπτο

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ ήταν σαφής και στο 19ο λεπτό ευτύχησε να πετύχει το πρώτο γκολ με τον Βιερίνια όπως ακριβός και στο παιχνίδι με τον Άγιαξ στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Πορτογάλος βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και με δυνατό συρτό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και τον κόσμο να πανηγυρίζει στα κάγκελα.

Στα χαμένα η Φενέρ

Η ηρεμία στο παιχνίδι τα σωστά μαρκαρίσματα έκαναν τους Θεσσαλονικείς να παίζουν με μεγαλύτερη σιγουριά και μετά το γκολ με περισσότερο πάθος. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα από το εντυπωσιακό παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Οι λάθος μεταβιβάσεις, οι βιαστικές επιλογές είχε ως αποτέλεσμα να βάλουν μόνιμα τους Θεσσαλονικείς στην εστία του Βολκάν.

Άγγιξε το 2-0

Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Σαλπιγγίδη στο 28ο λεπτό. Ο Βιερίνια από τα αριστερά έβγαλε την σέντρα με τον διεθνή επιθετικό για ένα κλικ να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα του Δερμιτζάκη έχασε άλλη μια κλασσική ευκαιρία στο 45ο λεπτό με τον Μουσλίμοβιτς. Ο Σαλπιγγίδης εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ βγάζοντας τον Βόσνιο επιθετικό απέναντι από τον Βολκάν. Αφού κατάφερε να τον περάσει σούταρε και πάνω στην γραμμή ο Γκινούλ αποσόβησε το δεύτερο γκολ.

Τον αδικεί το 1-0

Ως εικόνα πρώτου ημιχρόνου ΠΑΟΚ «πάτησε» την Φενερ παίζοντας έξυπνα και πειθαρχημένα. Το 1-0 τον αδικεί καθώς σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να πετύχει δύο, αλλά και τρία γκολ. Ο Γκοτσαμάν βλέποντας πως η ομάδα υστερεί σχεδόν σε όλες τις γραμμές σήκωσε από πολύ νωρίς σχεδόν όλους τους παίκτες για ζέσταμα

Έριξε τον Νιάνγκ

Η πρώτη αλλαγή για τους Τούρκους ο Νιάνγκ πήρε τη θέση Σελτσουκ ενισχύοντας την επίθεση του ο Κοτσαμάν που δεν ήταν ευχαριστημένος. Ο Δερμιτζάκης και χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο ζόρι ξεκίνησε με την ίδια 11αδα. Πρώτη ευκαιρία ια τους φιλοξενούμενους χάθηκε στο 51ο λεπτό με το απευθείας φάουλ του Σελτσουκ με τον Κρέσιτς να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει.

Τα πάνω – κάτω

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε νωθρά το δεύτερο ημίχρονο δίνοντας χώρο στην Φενέρ και περιμένοντας του Τούρκους στην περιοχή του. Αυτό δεν άρεσε στον Δερμιζάκη και αμέσως ζήτησε από τον Σορλέν να εντείνει το ζέσταμά του. Πριν προλάβει να περάσει στο παιχνίδι ο Γάλλος ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με 10 παίκτες καθώς ο Βιτόλο μέσα σε 6 λεπτά πήρε δύο κίτρινες κάρτες και πήρε την άρχουσα για τα αποδυτήρια.

Τα ηνία του αγώνα η Φενέρ

Όπως ήταν αναμενόμενο οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν αφήνοντας στους Τούρκους να κάνουν αυτοί το παιχνίδι. Η παρουσία του Νιανγκ στην επίθεση έδωσε ταχύτητα στην Φενερ, αλλά και ύψος.

Ο Δικέφαλος με μοναδικό προωθημένο τον Σαλπιγγίδη και το μηχανάκι Βιερίνια θα προσπαθήσει να απειλήσει την εστία του Βολκάν με αντεπιθέσεις.

Ανέβηκαν οι σφυγμοί

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα οι σφυγμοί ανέβηκαν καθώς ο ΠΑΟΚ κρατούσε με νύχια και με δόντια το 1-0. Ο Δερμιτζάκης προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του με παίκτες πιο ταχύς. Ο Φιλομένο στην θέση του Ίβιτς. Η κατοχή της μπάλας από τους Τούρκους ήταν ανούσια καθώς δεν μπορούσαν οι παίκτες του Κοτσαμάν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για γκολ.

Απίστευτη ευκαιρία με Παπάζογλου

Ο ΠΑΟΚ παρότι έπαιζε για 25 περίπου λεπτά με 10 παίκτες έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Παπάζογλου. Ο Βιερίνια από τα δεξιά είδε τον Έλληνα επιθετικό σε θέση βολής του έδωσε την πάσα όμως το πλασέ του εξ’ επαφής πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βολκάν.

MAN OF THE MATCH: Αρκετοί παίκτες ου ΠΑΟΚ διακρίθηκαν όπως ο Βιερίνια που πέτυχε το γκολ, αλλά και ο Κρέσιτς που στο τέλος κράτησε το μηδέν στην εστία του και έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚνα ελπίζει σε πρόκριση.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Άλεξ το πιο λαμπρό αστέρι της Φενέρ ήταν η μεγάλη απογοήτευση του παιχνιδιού. Ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να ανεβάσει την ομάδα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ με τους Κοντρέρας και Μαλεζά προσέφερε σιγουριά και ηρεμία στην υπόλοιπη ομάδα, αλλά και στους φιλάθλους.

Η ΓΚΑΦΑ: Οι φίλαθλοι της Φενερ κατάφεραν και περάσουν πυρσούς από τον αυστηρό έλεγχο της Αστυνομίας. Μάλιστα ο κάθε τούρκος φίλαθλος είχε στα χέρια του από ένα πυρσό προκαλώντας για μια ακόμα φορά τον κόσμο του ΠΑΟΚ

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μανουέλ Γκραφ ίσως να αδικεί τον ΠΑΟΚ με τις δύο κάρτες που έδωσε στον Βιτόλο. Κατ’ άλλα ο Γερμανός ήταν δίκαιος στις αποφάσεις του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μετά από πέντε χρόνια ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, παίρνοντας τη νίκη με 1-0 απέναντι στην Φενερ. Ο Δικέφαλος έχει το μικρό προβάδισμα στον επαναληπτικό σε μια εβδομάδα στην Πόλη. Για μια ακόμη φορά οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ παίρνουν άριστα για την υποδειγματική συμπεριφορά που επέδειξαν παρά τις προκλήσεις των Τούρκων


Λεπτό προς λεπτό

5' Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα την οποία δέχεται ο Κανέρ.

13' Ο Βιτόλο πιάνει το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

19' ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛ Ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ. Ο Μπουσαϊντί κάνει τη σέντρα οι Τούρκοι διώχνουν αρχικά και ο Βιεϊρίνια με σουτ στην κίνηση στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 και βάζοντας φωτιά στην Τούμπα.

21' Ο ΠΑΟΚ με τον Μουσλίμοβιτς βρέθηκε κοντά στο 2-0, με τον Βολκάν όμως να μπλοκάρει το γύρισμα του Βόσνιου.

26' Ο Βιεϊρίνια βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά πλάσαρε άουτ.

28' Νέα μεγάλη ευκαρία για τον «δικέφαλο» ο Λίνο έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Σαλπιγγίδης απο εξαιρετική θέση δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.

39' Ο Μπουσαϊντί προσπάθησε να γυρίσει με τον Βολκάν να μπλοκάρει

45' Ο Γκαρσία πιάνει το δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

45' Μοναδική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Μουσλίμοβιτς βγήκε απέναντι από τον Βολκάν τον πέρασε, αλλά το πλασέ του στην κενή εστία έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Ιλχάν.

46' Έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

49' Ο Κρέσιτς έκανε άστοχη έξοδο αλλά διόρθωσε αμέσως το λάθος του.

52' Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ διώχνει πολύ ωραία το φάουλ που εκτέλεσε ο Τοπούζ.

57' Ο Βιτόλο αντικρίζει για σκληρό φάουλ στον Νιάνγκ την δεύτερη κίντρινη αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες.

58' Ο Άλεξ εκτέλεσε το φάουλ με τον Κρέσιτς να διώχνει με υπερένταση.

69' Ο Σορλέν έβγαλε τον ΠΑΟΚ στην επίθεση και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

70' Ο Νιάνγκ συνεργάζεται με τον Σεντούρκ, το σουτ ωστόσο του τελευταίου μπλοκάρει ο Κρέσιτς.

90' Ο Φιλομένο βρέθηκε σε καλή θέση αλλά έπιασε κακό σουτ.

90΄Δεν γίνονται αυτά. Ο Παπάζογλου έχασε γκολ από αυτά που δεν χάνονται με τίποτα. Ο Βεϊρίνια γύρισε στον νεαρό επιθετικό που προ κενής εστίας μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

90' Ο Κρέσιτς στο τετ α τετ με τον Οπούς καταφέρνει να διώξει.


Κωνσταντινούπολη φώναζαν οι ΠΑΟΚτσήδες Istanbul αυτοί της Φενερ με αποτέλεσμα να ανάψουν για λίγο τα αίματα στις κερκίδες. Μάλιστα εκπρόσωπος των φιλοξενουμένων βρέθηκε στην θύρα 8 όπου φιλοξενούνται οι Τούρκοι οπαδοί ζητώντας τους να είναι πιο ήρεμοι στις εκδηλώσεις τους. Η ένταση έγινε ακόμα μεγαλύτερη στο τέλος του ημιχρόνου, όταν οι Τούρκοι σήκωσαν σημαία του φευδοκράτους με τους άνδρες της ασφαλείας να τους ζητάνε να την κατεβάσουν και να πέφτουν λίγες ψιλές.

20:52 ο Παύλος Δερμιτζάκης δίνει εντολή στους παίκτες του να βγουν για το καθιερωμένο ζέσταμα. Από τα μεγάφωνα της Τούμπας ακούγονται τραγούδια ΠΑΟΚτσίδικα

20:48 την εμφάνιση της στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας κάνουν οι ποδοσφαιριστές της Φενέρ κάτω από έντονες αποδοκιμασίες

Ο Παύλος Δερμιτζάκης έκανε την έκπληξη αφήνοντας εκτός 11αδας τον Σορλέν. Ο Μουσλίμοβιτς θα παίξει στην κορυφή, ο Σαλπιγγίδης δεξιά και αριστερά ο Βιερίνια

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς.

Η ενδεκάδα της Φενέρμπαχτσε: Βολκάν, Γκονούλ, Αντρέ Σάντος, Λουγκάνο, Ιλχάν, Μπαρόνι, Σαχίν, Τοπούζ, Κανέρ, Άλεξ, Σεντούρκ.

Εκτός από του επίσημους χορηγούς του ΠΑΟΚ, puma, molto, Δέλτα που διαφημίζονται στο γήπεδο όλες οι υπόλοιπες είναι Τούρκικες

Πολλές είναι οι Ελληνικές σημαίες που ανεμίζουν οι φίλαθλοι του Δικεφάλου σε όλες τις θύρες του γηπέδου της Τούμπας

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σήκωσαν ένα πανό της Φενέρ με τους τούρκους φιλάθλους να απορούν και να διαμαρτύρονται για το πώς βρέθηκε στην αντίπαλη πλευρά.

19:59 Η αποστολή του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην Τούμπα με τους οπαδούς να την αποθεώνουν και να της ζητούν νίκη με μεγάλο σκορ.


19:54 Έφτασε χωρίς προβλήματα η αποστολή της Φενέρμπαχτσε.

19:50 Η ασφάλεια του γηπέδου κατάσχεσε ένα πανό των Τούρκων που είχε τον Κεμάλ Ατατούρκ και πολιτικό μήνυμα "επιστρέφουμε στην χώρα μας μετά το 1913" και με το που αναρτήθηκε κατασχέθηκε αμέσως.

Δρακόντεια αστυνομικά μέτρα στο γήπεδο της Τούμπας. Όλοι οι δρόμοι είναι κλεισμένοι περιμετρικά του γηπέδου και ειδικά στα επίσημα υπάρχει μεγάλη απόσταση από τον δρόμο. Έχουν φτιάξει ένα μεγάλο Π και απαγορεύουν την μετακίνηση των οπαδών. Μάλιστα για πρώτη φορά σε αγώνα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα υπάρχει διοιμηρία των ΜΑΤ ακόμα και έξω από τα αποδυτήρια.

Από τις 17:30 οι πρώτοι φίλοι του ΠΑΟΚ έκαναν την εμφάνισή τους, παρά την αφόρητη ζέστη.

Μόλις 200 οπαδοί της Φενέρ θα φιλοξενηθούν στην θύρα 8.

Στο γήπεδο θα βρίσκεται ο πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλοι επίσημοι.

Το μεσημέρι η αποστολή των Τούρκων χωρίς την συνοδεία αστυνομίας επισκέφτηκαν το προξενείο της χώρας τους και είδαν το σπίτι του Ατατούρκ।

πηγή : gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου