Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Η 1η μέρα του Ολυμπιακού στο Μόναχο

Στο Μπαντ Βερισχόφεν βρίσκεται ο Ολυμπιακός από το απόγευμα της Πέμπτης (24/6), αλλάζοντας μετά από χρόνια "κατοικία" προετοιμασίας. Μέχρι και πέρσι πήγαινε στο Ζέεφελντ, φέτος πήγε στο χωριουδάκι που απέχει περίπου 80χλμ. μακριά από το Μόναχο. Το sport.gr ακολούθησε την αποστολή και θα σας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά στη Γερμανία…


Τα πολλά πιτσιρίκια που πήρε ο Εβαλντ Λίνεν, ελέω των πολλών κενών που υπάρχουν στο ρόστερ, αποτελούν κατά κάποιο τρόπο το… χάιλαϊτ της πρώτης μέρας της προετοιμασίας (24/6).
Μία πρώτη μέρα που ουσιαστικά ήταν μέρα γνωριμίας των ποδοσφαιριστών με τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις που θα "χτιστεί" ο φετινός Ολυμπιακός με στόχο – όπως είπε και ο Αντώνης Νικοπολίδης – τη δημιουργία μίας ομάδας που θα ξαναπάρει στα χέρια της τα «σκήπτρα» του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν θα είναι όπως πέρσι η κατάσταση, με μοναδικό – όπως αποδείχθηκε – στόχο την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Ο Λίνεν ζήτησε μεταγραφές και δικαιολογημένα αν αναλογιστούμε τους ποδοσφαιριστές που πήρε μαζί του στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Ο Μέλμπεργκ θα ενσωματωθεί την 1η Ιουλίου, οι Τοροσίδης και Αβραάμ Παπαδόπουλος στις 15 του ίδιου μήνα, οπότε τι σημαίνει αυτό; Αν πορευτεί ο Ολυμπιακός μέχρι τις 15 Ιουλίου με το ίδιο ρόστερ (που σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, θα ενισχυθεί η ομάδα μέχρι τότε), θα παίξει χωρίς στόπερ απέναντι στην Μπέσα από τη στιγμή που ο Μέλμπεργκ είναι τιμωρημένος και ο Αβραάμ θα προέρχεται από την άδειά του λόγω της συμμετοχής του στο Μουντιάλ.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη Γερμανία με κεντρικό αμυντικό τον 17χρονο Κώστα Ρουγκάλα και τον κατά συνθήκη στόπερ Ραούλ Μπράβο. Οπότε, οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται άμεσα ενίσχυση, όπως δήλωσε και ο Εβαλντ Λίνεν.

Στα καθαρά αγωνιστικά θέματα. Οι ποδοσφαιριστές την Πέμπτη (24/6) είχαν ενημερωθεί ότι θα έχουν ένα χαλάρωμα, αλλά τελικά βγήκαν κάποιοι και έτρεξαν εξαιρουμένων των τραυματιών Ντουντού, Λεντέσμα και Ντάρμπισαϊρ που έμειναν στο ξενοδοχείο.

Μεγάλη μορφή ο Τάσος Μητρόπουλος που σε ρόλο γενικού αρχηγού κάνει ντεμπούτο και ειδικά την πρώτη μέρα έδειξε με δύο-τρεις κινήσεις του ότι ο ίδιος πρώτα απ’ όλα δεν θα δεχτεί κρούσματα απειθαρχίας.

"Πάμε μάγκες, καλή αρχή να έχουμε", ήταν η ατάκα που ξεστόμισε και τον άκουσε όλο το Μπαντ Βερισχόφεν!

Από τα χάιλαϊτς της πρώτης μέρας και το τρέξιμο του Εβαλντ Λίνεν μαζί με τους παίκτες. Για περίπου 20-25 λεπτά ο γερμανός έτρεξε σε υψηλό ρυθμό και έδειξε ότι παρά την ηλικία του, ακόμα αντέχει…
Από εκεί και πέρα, αν θα πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιες περιπτώσεις αυτές είναι των νέων ποδοσφαιριστών, του Μιραλάς, του Επστάιν και του Μέγερι. Ο βέλγος έδειχνε λίγο έξω από τα νερά του, έκανε παρέα με τον Ζαϊρί λόγω γλώσσας (και οι δύο μιλούν γαλλικά) και μάλιστα μοιράστηκαν το ίδιο δωμάτιο στο ξενοδοχείο-παλάτι "Sonnehof Spa Hotel". Ο Μέγερι ήταν λίγο απομακρυσμένος από τους υπόλοιπους και ασχολιόταν περισσότερο με τον υπολογιστή του, ενώ ο Επστάιν φαίνεται να έχει μπει σιγά-σιγά στο κλίμα, κάνοντας αστειάκια με Γκαλίτσιο και Ντάρμπισαϊρ.

Από την Παρασκευή (25/6) αρχίζει ουσιαστικά η σοβαρή προπόνηση, γιατί αυτή της Πέμπτης (24/6) ήταν ένα χαλάρωμα με λίγο τρέξιμο και διατάσεις. Τα βάσανα για τους ερυθρόλευκους ξεκινούν τώρα με τις διπλές προπονήσεις μέσα από τις οποίες θα φανούν και κάποια στοιχεία από τον στυλ παιχνιδιού που θέλει να περάσει ο Λίνεν στον Ολυμπιακό… Ιδωμεν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου