Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Τέλος καλό όλα καλά για τον Ηρακλή

Μετά από τρεις σχεδόν εβδομάδες γεμάτες αγωνία, πορείες διαμαρτυρίας, εναλλαγές συναισθημάτων, πιέσεις, συν-διεκδικήσεις και δεκάδες συμπληρωματικά χαρτιά για τον φάκελο του Ηρακλή, οι "κυανόλευκοι" δικαιώθηκαν στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, για την έφεση που είχαν καταθέσει, σε βάρος της πρώτης απόφασης. 

Η επίσημη ανακοίνωση ήρθε να ανακουφίσει τους εκατοντάδες φιλάθλους της ομάδας, που εδώ και δύο 24ωρα είχαν στηθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στου Γουδή, αναμένοντας καρτερικά την τελική απόφαση της τριμελούς επιτροπής. 

Μετά από τόσο καιρό ο Ηρακλής έχει και επίσημα την άδεια στα χέρια του, προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και μία νέα σελίδα ανοίγει στον ιστορικό σύλλογο. Η ανακοίνωση της ΕΠΟ ωστόσο δεν επισημοποίησε μόνο την παραχώρηση άδειας στους Κυανόλευκους, αλλά και το χρηματικό πρόστιμο που καλείται να πληρώσει η ΠΑΕ, ύψους 150.000 ευρώ.
Η σχετική ανακοίνωση:
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης έκανε δεκτή την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής και αποφάσισε να χορηγήσει στην ΠΑΕ την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα Super League 2010-2011. Τέλος, η Επιτροπή επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ Ηρακλής χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ.
Θεόφιλος Πατέλης: "Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα"
Ένας από τους ανθρώπους που βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Γιάννη Τάκη και των Κυανόλευκων, ήταν ο Θεόφιλος Πατέλης. Το μέλος της διοίκησης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, τόνισε πως: «Όλοι κάναμε τον αγώνα μας, ο καθένας από τον τομέα του. Ο Ηρακλής και ο κόσμος του, πήραν αυτή τη νίκη και κέρδισαν αυτή την υπόθεση. Τώρα έρχονται τα πιο δύσκολα. Με πολύ σοβαρότητα πρέπει να κάτσουμε και να δούμε τι θα γίνει στον Ηρακλή. Για μένα θα πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο το Σαββατοκύριακο, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και από Δευτέρα να σηκώσουμε μανίκια και να σκεφτούμε τη νέα χρονιά. Πρέπει να ξεκινήσει η προετοιμασία για το καλοκαίρι και να γίνουν σωστές κινήσεις. Πρέπει όλοι να είμαστε κοντά στον Ηρακλή και ο κόσμος να μείνει δίπλα μας. Τους περιμένουμε όλους και στο γήπεδο».

Η επόμενη μέρα της διοίκησης
Μπορεί η απόφαση να βγήκε και να δικαίωσε τον Ηρακλή, ωστόσο τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τη διοίκηση. Μία διοίκηση που μπορεί όλον αυτόν τον καιρό να έτρεχε ακατάπαυστα για τη δικαίωση του Γηραιού, ωστόσο δεν μπόρεσε να προετοιμαστεί για την… επόμενη μέρα, είτε η ομάδα έπαιρνε την άδεια είτε όχι. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί η έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ο παραμικρός σχεδιασμός γι΄ αυτήν. Το θέμα του Μπουμπένκο, οι ανανεώσεις των συμβολαίων κάποιων παικτών, η ενίσχυση της ομάδας, η καλοκαιρινή προετοιμασία και τα φιλικά που θα διεξαχθούν, μπαίνουν πλέον μπροστά και αρχίζουν να απασχολούν τους "κυανόλευκους". 

Να αφήσουν τους δρόμους και να πάνε στο γήπεδο!
Η ανταπόκριση των φιλάθλων του Ηρακλή στο κάλεσμα της ομάδας για τις δύσκολες ώρες που έζησε ο σύλλογος τις τελευταίες εβδομάδες, ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο) και όλοι μαζί θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την αδικία που συνέβη κατά της ομάδας τους. 

Όλες οι ομάδες έβγαλαν το καπέλο στον κόσμο του Ηρακλή, που πραγματικά παρέδωσε μαθήματα φίλαθλου πνεύματος, τόσο με τις πορείες τους στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα. Ωστόσο το χρέος τους απέναντι στην ομάδα δεν τελείωσε. Για την ακρίβεια, τώρα αρχίζει. Μπορεί να κατακτήθηκε μία μάχη, αλλά ακόμα υπάρχουν δεκάδες άλλες που πρέπει να δοθούν. Μία από αυτές είναι και η μάχη της κερκίδας… 

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που βλέποντας όλον αυτόν τον κόσμο του Ηρακλή στους δρόμους αν διαδηλώνει, απορούσαν για το που ήταν ο κόσμος αυτός στις εντός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως αν έστω και οι μισοί από όλους αυτούς τους φιλάθλους - που ήταν στους δρόμους επί σχεδόν ένα μήνα – βρισκόντουσαν στο γήπεδο να στηρίξουν την ομάδα, ο Ηρακλής θα είχε σαφώς καλύτερη πορεία και φυσικά περισσότερα έσοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου